Görüntü olarak çok cazip değilmiş gibi gözükse de tadı gayet güzel oldu :) Bu yemeği yaparken çiğden pişirdim yani kavurma işlemi olmadı salçayı bile kavurmadım. Nasıl mı yaptım anlatayım :)
* 1 kilo çeşitli orman mantarları yada kültür mantarı (ben orman mantarları kullandım)
* 100 gr. bezelye
* 2 adet patates
* 3-4 dal maydanoz
* Zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı salça
* Karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Tencereye salçayı alın ve üzerine bir kahve fincanı kadar su dökerek salçayı biraz çevirelim.
- Patatesleri küp küp doğrayın gerekiyorsa mantarları da doğrayın ve tüm malzemeleri tencereye koyun üzerini kaplayacak kadar su dökün ve pişmeye bırakın.
- Ocaktan almanıza 5-10 dakika kala gelişi güzel parçaladığınız maydanozları da tencereye alın ve pişince ocağı kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.