29 Ağustos 2013 Perşembe

Elmalı Kurabiye


Bu tariften 63 adet kurabiye çıktı...


MALZEMELER:

* 200 gr. tereyağı
* 3 adet elma
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1yemek kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 poşet vanilya
* 1 poşet kabartma tozu
* 4-5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

* Yarım çay bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:

- Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin ve toz şekeri ilave edip tavada suyunu çekene kadar pişirin. Elmalar suyunu çektikten sonra cevizleri ve tarçını ilave edip karıştırıp soğumaya bırakın.

- Oda sıcaklığında erimiş tereyağına pudra şekerini, yoğurdu, unu vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.

- Hamuru ikiye ayırıp aşağıdaki şekildeki gibi sırasıyla yapın. Hamura dikdörtgen şekli vermek için kenarlardan eğri olan yerleri bıçakla kesip açtığınız hamurun üzerine yapıştırıp tekrar açın. Resimde de görülebiliyor sonradan üzerine konulan parçalar :)  Hamuru rulo yaptıktan hemen sonra dilimlemeyin. Yumuşak olacağı için şekiller bozuk olacaktır. Bunu engellemek için hamuru streçleyip buzlukta yarım saat beklettikten sonra dilimleyin.

- Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri 175 dereceye ısıtılmış fırında üzerileri hafif kızarana dek pişirin.

- Soğumuş kurabiyelerin üzerine pudra şekerini eleyerek serpin.











2 yorum:

  1. Çok beğendim gerçekten ilginç bir şekil elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Şekli zor gibi gözükse de yapması çok kolay denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-