25 Haziran 2013 Salı

Düşük Kalorili Kuru Üzüm Tatlısı


  
Tatlı krizi gelenlerden misiniz :) Eğer öyleyse ve fazla kalori almak istemiyorsanız yediğiniz diğer tatlılardan daha az kalorili bir tarif bu. Canınız tatlı istediğinde çikolata kavanozunda kaybolmak istemiyorsanız eğer bu tatlıyı yapın ve buzdolabında bir ay boyunca kavanozda saklayabilirsiniz. Bu tatlıda dikkat edilmesi gereken bir husus var yer fıstıklarınızın dışındaki kırmızı kabuğu da soymayı ihmal etmeyin. Aslında kırmızı kabuğu da çok faydalı fakat tatlınıza acılık verebilir. Ayrıca bitter tadını yakalamak isterseniz de çekirdekli kuru üzüm kullanabilirsiniz. Yada sütlü çikolata gibi olmasını isterseniz biraz da süt ekleyebilirsiniz fakat en fazla 2-3 günde tüketmelisiniz :)


MALZEMELER:

* 1 kase kuru çekirdeksiz siyah üzüm
* 2 yemek kaşığı kakao
* Yarım su bardağı tuzsuz çiğ antep fıstığı
* 1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
* Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:

- Üzümleri bir gece önceden yada en az dört beş saat öncesinden suya koyup bekletin.

- Mutfak robotunuza önce üzümleri koyup çekin ve sonrasında yer fıstığını, antep fıstığını ve kakaoyu da ekleyip tekrardan çekin. Yer fıstıklarını tavada hafif kavurursanız daha güzel bir koku  elde edersiniz.

- Kıvamınızı elde ettiğinizde servis tabağınıza alıp üzerine hindistan cevizinizi serpin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-