25 Ocak 2013 Cuma

Buğdaylı Nohutlu Yoğurt Çorbası




MALZEMELER:

* 1 su bardağı buğday
* Yarım su bardağı nohut
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı un
* 1 kase yoğurt
* 1 yemek kaşığı  kekik
* 1 yemek kaşığı nane
* Tuz

HAZIRLANIŞI:

- Bir gece önceden buğday ve nohutları ıslatın.

- Nohut ve buğdayları hafif haşlayın. Haşlanan bakliyatların suyunu dökmeyin. Soğumaya bırakın.

- Tencerede yoğurdu yumurtayı ve unu biraz suyla karıştırın.(çırpma teliyle yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız)

- Tenceredeki karışımın üzerine buğday ve nohutları sularıyla ekleyin.

- Kaynayana dek çorbayı karıştırın.

-Kaynayan çorbanın altını kısın ve 10-15 dakika daha pişmesini bekleyin.

- Çorbanız piştikten sonra içine tuz, nane ve kekiği ekleyip karıştırın.

- Tencerenin kapağını kapatıp biraz demlenmesini bekleyin.

- Dilerseniz hemen de yiyebilirsiniz. Üzerine tereyağlı salça da eritebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-