* 1 su bardağı buğday
* Yarım su bardağı nohut
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı un
* 1 kase yoğurt
* 1 yemek kaşığı kekik
* 1 yemek kaşığı nane
* Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Bir gece önceden buğday ve nohutları ıslatın.
- Nohut ve buğdayları hafif haşlayın. Haşlanan bakliyatların suyunu dökmeyin. Soğumaya bırakın.
- Tencerede yoğurdu yumurtayı ve unu biraz suyla karıştırın.(çırpma teliyle yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız)
- Tenceredeki karışımın üzerine buğday ve nohutları sularıyla ekleyin.
- Kaynayana dek çorbayı karıştırın.
-Kaynayan çorbanın altını kısın ve 10-15 dakika daha pişmesini bekleyin.
- Çorbanız piştikten sonra içine tuz, nane ve kekiği ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp biraz demlenmesini bekleyin.
- Dilerseniz hemen de yiyebilirsiniz. Üzerine tereyağlı salça da eritebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.