MALZEMELER:
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 5 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 paket maya (ben instant maya kullandım)
* Aldığı kadar un (ben tam buğday unu kullandım)
İÇİNE:
* 200 gr beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
* Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. Instant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın.
- Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun.
- Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun.
- Muhtemelen un az gelecektir. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur hafif elinize yapışırken un ilave etmeyi bırakın.
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Ben buradaki tencerede mayalama yöntemini kullanıyorum.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin ve ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörek otu vb. serpip 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
- Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Ben buradaki tencerede mayalama yöntemini kullanıyorum.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin ve ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörek otu vb. serpip 180 derecede ısıtılmış fırına verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.