28 Ocak 2013 Pazartesi

Zeytinli Çörek



MALZEMELER:

* 3,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı yoğurt
* 125 gr tereyağı
* 1 çay bardağı zeytin yağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yumurta sarısı
* 1 kase susam
* 3 çorba kaşığı zeytin ezmesi

HAZIRLANIŞI:

- Una tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.

- Ortasını havuz gibi açıp oda ısısındaki tereyağını, zeytin yağını ve yoğurdu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

- Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

- Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlak açıp zeytin ezmesini içine sürün. Poğaça şeklinde kapatıp önce yumurta sarısına sonra susama bulayın.

- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-