5 Mayıs 2013 Pazar

Sac Arası



Aslında genellikle daha hafif yiyecekleri tercih etsem de arada kaçamak için bu tür şeyler de yapıyorum :) Bu tatlı, Konya'ya ait nefis bir tarif. Annem daha güzelini yapar ama ben de hazır yufkalardan denedim ve çok lezzetli oldu. Hazır yufkalar el yapımı yufkaların yerini tutmasa da yine de kendi çapında güzel olmuyor diyemem :) Bu tatlı, şerbetli de yapılıyor ama böyle şerbetsiz şekilde de yapılıyor. Belki bir gün el yapımı yufkalarla şerbetli yapımını da paylaşabilirim sayfamda. Lafı fazla uzatmadan tarifimi veriyim :) Çok kolay olduğunun da altını çizerim...

MALZEMELER:

* 18 adet baklavalık yufka
* 500 gr. kaymak

ÜZERİ İÇİN:

* Bal, pudra şekeri yada antep fıstığı tercih edebilirsiniz.

HAZIRLANIŞI:

- Kaymağı bir tencerede hafif akışkan kıvama gelene kadar eritin.

- Yufkayı tezgaha serin ve üzerine kaşık yardımıyla biraz kaymak döküp, yayın ve diğer yufkayı da üzerine koyup tekrar kaymak döküp yayın. Sonra kaymak sürülmüş yufkaların iki ucunu da 2 cm içe katlayıp yuvarlayın. Yuvarlarken parmak uçlarınızla iterek havalı havalı büzerek sarın çok sıkmayın kabarcıklı olsun. Yuvarladığınız yufkayı gül böreği gibi bükün ve tepsiye dizin.

- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-