21 Ağustos 2013 Çarşamba

Tavada Kolay Kadayıf Tatlısı



Kadayıfı bu şekilde yapmak hem daha kolay hem daha hızlı oluyor. Tatlıyı yapansa sevgili eşim İbrahim :) Üzerine de  antep fıstığından kalp şekli yaptı benim için :) Şimdi tarifi vereyim...

MALZEMELER:

* 300 gr. kadayıf
* 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
* 150 gr. tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 2-3 damla limon

HAZIRLANIŞI:

- Önce şerbeti hazırlayın ki kadayıf pişerken soğusun. Çünkü şerbetle kadayıfı buluştururken şerbet soğuk, kadayıf sıcak olmalı. Şerbeti hazırlarken tencereye suyu ve şekeri alın. Kaynayana kadar durmaksızın telle karıştırın. Kaynayınca altını kısın ve beş on dakika kadar daha ocaktan almayın. Ocaktan almanıza beş dakika kala limonu damlatın. Şerbeti tırnağınıza bir damla alın hafif soğuyunca tırnağınızdan akmıyorsa şerbet olmuş demektir :) Bu küçük bir tüyo.

- Kadayıfı didikleyip iki cm kalınlıkta doğrayın.

-  Hazırlanmış kadayıfın üzerine tereyağını eritip dökün ve elinizle iyice karıştırarak yedirin.

- Kadayıfın yarısını  hafif tereyağlanmış tavaya yerleştirin ve hafif bastırın ve üzerine cevizleri serpiştirin.

- Cevizi serptikten sonra kalan kadayıfı da üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırın.

- Orta ateşte arkalı önlü kızarana kadar pişirin.

- Kızaran kadayıfınız sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün. Eğer tatlım künefe olsun diyorsanız ortasına özel künefe peyniri yada  dil peyniri ekleyebilirsiniz :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-