MALZEMELER:
* 1 tutam ıspanak
* 1 adet kapya biberi
* 1 adet küçük boy soğan
* Mısır unu (kalın taneli tercih edilir)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Karabiber
* Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Tavuk göğsünü ince ince uzunlamasına kesin. Kestiğiniz parçaları dövün.
- İncelttiğiniz parçaları bir kabın içine alıp içerisine az tuz ve sıvı yağ ekleyip bekletin.
- Biber ve soğanı minik küpler halinde doğrayıp tavada zeytinyağı ile soteleyin.
- Biberler pişmeye başladığında doğranmış ıspanakları da ilave edin ve tuz ile karabiber ekledikten sonra ocaktan alın.
- Göğüslerin dışarıda kalacak yüzeyini mısır ununa bulayıp içine ıspanaklı karışımı ekleyip rulo yapın.
- Rulonun ucu alta gelecek şekilde yağlı fırın tepsisine yerleştirin.
- 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.