11 Kasım 2013 Pazartesi

Ispanaklı Çıtır Tavuk Sarma



MALZEMELER: 

* 1 adet tavuk göğsü
* 1 tutam ıspanak
* 1 adet kapya biberi
* 1 adet küçük boy soğan
* Mısır unu (kalın taneli tercih edilir)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Karabiber
* Tuz

HAZIRLANIŞI:

 - Tavuk göğsünü ince ince uzunlamasına kesin. Kestiğiniz parçaları dövün. 

- İncelttiğiniz parçaları bir kabın içine alıp içerisine az tuz ve sıvı yağ ekleyip bekletin. 

- Biber ve soğanı minik küpler halinde doğrayıp tavada zeytinyağı ile soteleyin.

- Biberler pişmeye başladığında doğranmış ıspanakları da ilave edin ve tuz ile karabiber ekledikten sonra ocaktan alın. 

- Göğüslerin dışarıda kalacak yüzeyini mısır ununa bulayıp içine ıspanaklı karışımı ekleyip rulo yapın.

- Rulonun ucu alta gelecek şekilde yağlı fırın tepsisine yerleştirin.

- 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-