MALZEMELER:
* 3 su bardağı un
* 1,5 su bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yumurta
İÇ MALZEMELER:
- Beyaz peynir
- Maydanoz
KIZARTMAK İÇİN:
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz yapın.
- Una yoğurt, karbonat,tuz ve yumurtayı ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp on dakika dinlendirin.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her iki bezeyi unlu bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın.
- Açtığınız bir bezenin üzerine iç malzemeyi beş cm. aralıklarla pay edin ve diğer açılan bezeyi üzerine düzgünce kapatın.
- Peynirli kısımlar tümsek duracaktır peynirli yerler ortaya gelecek şekilde bir bardak yardımıyla kesin. Artan hamurları yine aynı mantıkta devam ederek şekle sokun.
- Kızdırılmış bolca sıvıyağda hazırladığınız parçaları kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.