16 Kasım 2013 Cumartesi

Puf Börek




MALZEMELER:

* 3 su bardağı un
* 1,5 su bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yumurta

İÇ MALZEMELER:

- Beyaz peynir
- Maydanoz

KIZARTMAK İÇİN:

- Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

- Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz yapın.

- Una yoğurt, karbonat,tuz ve yumurtayı ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp on dakika dinlendirin.

- Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her iki bezeyi unlu bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın.

- Açtığınız bir bezenin üzerine iç malzemeyi beş cm. aralıklarla pay edin ve diğer açılan bezeyi üzerine düzgünce kapatın.

- Peynirli kısımlar tümsek duracaktır peynirli yerler ortaya gelecek şekilde bir bardak yardımıyla kesin. Artan hamurları yine aynı mantıkta devam ederek şekle sokun.

- Kızdırılmış bolca sıvıyağda hazırladığınız parçaları kızartın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-