MALZEMELER:
* 3 yufka
* 500 gr. ıspanak
* 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* Karabiber, tuz
* 1 küçük kase su
HAZIRLANIŞI:
- Ispanağı doğrayıp içine kaşar rendesini, zeytin yağını, karabiberi, tuzu ekleyip karıştırın.
- Yufkayı dört parçaya kesip oluşan üçgenlere iç malzemeyi koyup aşağıdaki fotoğraflardaki gibi sırasıyla kapatın. Uçları birleştirirken yufkanın açıkta kalan kısımlarına su sürmeyi unutmayın. Su yufkayı yapıştıracak.
- Tavayı bir defaya mahsus çok az tereyağı ile yağlayın. Böylelikle börekleri pişirdikçe tavanızda siyah bir tabaka oluşmayacak. Börekler sonuna kadar daha rahat pişecek :) Diğer püf noktaysa ıslatarak kapattığınız yufkanızın önce ıslanmış tarafını pişirin. Çünkü tam tersini yaptığınızda yapıştırdığınız uçlar yukarıda kalınca kuruyup kulak gibi kalkıyor :)
- Pişirdiğiniz börekleri dilerseniz biraz yağlayabilirsiniz. Yada sade yiyebilirsiniz. Börekleri pişirdikten sonra bir telin üzerine koyarsanız buhardan yumuşayıp ıslanmayacaktır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.