MALZEMELER:
* 500 gr. dana kıyma
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet soğan
* 1 küçük kase kaşar rendesi
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 yumurta
* 1 dilim bayat ekmek
HAZIRLANIŞI:
- Kıymanın üzerine doğranmış maydanozu ve soğanı, suda ıslatılıp suyu sıkılmış ekmeği, yumurtayı ve zeytin yağını da ekleyip yoğurun. Vaktiniz varsa yarım saat bir saat kadar buzdolabında bekletin.
- Karışımdan cevizden az büyük parçalar alıp elinize yayın ve içine bir miktar kaşar rendesi koyun ve yuvarlayarak kapatın.
- Tepsiye dizdiğiniz köfteleri 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Dilerseniz kızartabilirsiniz de. Kaşar yerine mozzerella peyniri de kullanılabilir.
püf noktalarının yer aldığı bir tarif emeğinize sağlık :)
YanıtlaSil