28 Ağustos 2013 Çarşamba

Patatesli Börek



MALZEMELER:

* 3 adet yufka
* 5-6 adet patates
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* Karabiber, tuz, nane, kırmızı toz biber

SOSU İÇİN:

* 1 çay bardağı su
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 yumurta beyazı

ÜZERİ İÇİN:

* Yumurta sarısı
* Susam yada çörek otu

HAZIRLANIŞI:

- Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin.

- Tavaya sıvı yağı koyun ve doğranmış soğanı kavurun. Üzerine salçayı ve kırmızı toz biberi ekleyip onu da biraz  kavurun. En son patates püresini de ekleyip bir iki dakika daha karıştırıp ocağı kapatın ve üzerine doğranmış maydanozları naneyi ve tuzu ekleyin.

- Sos için olan malzemeleri karıştırın. Yufkayı zemine serin üzerine sostan bolca döküp yayın. Diğer yufkayı da soslanmış yufkanın üzerine serip onu da soslayın ve sekiz parçaya üçgen olacak şekilde kesin. Geriye kalan bir adet yufkayı da ortadan iki parçaya kesin bir yarısını soslayıp diğer yarısını da üzerine koyup onu da sosladıktan sonra dört parçaya kesin. Elde ettiğiniz üçgenlere patatesli iç malzemeyi koyup sigara böreği gibi sarın.

- Elde etiğiniz börekleri yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürün. Susam yada çörek otunu da serpip 190 dereceye ısıtılmış fırında üzerileri kızarana dek pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-