22 Nisan 2013 Pazartesi

Petit Beurre Bisküvili Yaş Pasta



Yapımı oldukça kolay bi o kadar da lezzetli bir tarif...Pasta üzeri kremada bu kıvam, bu tat çok güzel oldu. Bence denemelisiniz :) Ayrıca bu kremayı başka pastalarınızın üzerine de uygulayabilirsiniz.


KREMA MALZEMELERİ:

* l litre süt
* 4 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 6 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı (60 gr)
* 1 yumurta
* 1 paket vanilya
* 60 gr. bitter çikolata
* 1 tatlı kaşığı kakao

PASTA MALZEMELERİ:

* 1 adet muz
* 2 paket petit beurre bisküvi

HAZIRLANIŞI:

- Sütü bir tencereye alıp üzerine unu, nişastayı, şekeri, yumurtayı ekleyip çırpma teliyle ocakta hızlı hızlı karıştırın ki dibi tutmasın.

- Kremanız göz göz olmaya başlayınca altını kısın ve 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.

- Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip mikserle 3 dakika daha karıştırın. Vanilyayı sonradan atıyoruz ki kokusu daha güzel hissedilsin. Aslında tereyağını da kremanız daha parlak olması için koyuyoruz. Koymasanız da olur. Tercih sizin. Pasta yapımı esnasında kremanızı ara sıra karıştırın ki kabuk tutmasın.

- Tepsinize bisküvileri tek kat koyun ve üzerine biraz krema dökün. Pasta katlarınızı bu şekilde oluşturacaksınız. Üçüncü kata geldiğinizde bisküvilerin üzerine dilimlediğiniz muzu yerleştirip sonra kremanızı dökün. Dördüncü katı da yaptıktan sonra kalan kremaya bitter çikolata ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Çikolata daha güzel yapacaktır tadını ama yapmasanız da olur. Eğer çikolata yapmazsanız kakaoyu üç katına çıkarın.

- En son katınıza da kakaolu kremanızı da döktükten sonra pastanız hazır sayılır. Oda sıcaklığına gelen pastanızı dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Üzerini streçle kapatın ki pastanız buzdolabı kokusunu çekmesin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-