19 Nisan 2013 Cuma

Mahluta Çorbası



MALZEMELER:

* 1 kuru soğan
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* Yarım su bardağı pirinç
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 diş sarımsak
* Su
* Nane
* Tuz
* Karabiber

ÜZERİ İÇİN:

* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı salça

HAZIRLANIŞI:

- Soğanı ince doğrayın. Sarımsağı ezin ve yağda kavurun. Unu, mercimeği, pirinci de ekleyip karıştırın. 

- Üzerine tavuk suyu ve suyu ekleyin. Su miktarını vermedim onu arzunuza göre kıvama getirin.

- Kaynadıktan sonra altını kısın. Ocaktan almaya 5 dakika kala baharatları da ekleyin.

- Tereyağında kavurduğunuz salçayı üzerine dökerek servis edin. Dilerseniz çorbanıza limonda ekleyebilirisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-