MALZEMELER:
* 1 kuru soğan
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* Yarım su bardağı pirinç
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 diş sarımsak
* Su
* Nane
* Tuz
* Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı salça
HAZIRLANIŞI:
- Soğanı ince doğrayın. Sarımsağı ezin ve yağda kavurun. Unu, mercimeği, pirinci de ekleyip karıştırın.
- Üzerine tavuk suyu ve suyu ekleyin. Su miktarını vermedim onu arzunuza göre kıvama getirin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın. Ocaktan almaya 5 dakika kala baharatları da ekleyin.
- Tereyağında kavurduğunuz salçayı üzerine dökerek servis edin. Dilerseniz çorbanıza limonda ekleyebilirisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.