25 Nisan 2013 Perşembe
Keten Tohumlu Ay Çekirdekli Kurabiye
MALZEMELER:
* 3,5-4 su bardağı un
* Yarım su bardağı keten tohumu
* 150 gr. tereyağı
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 3 tatlı kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yumurtanın akı
ÜZERİ İÇİN:
* Yumurtanın sarısı
* 1 su bardağı ay çekirdeği içi
HAZIRLANIŞI:
- Yumurta sarısı ve ay çekirdekleri hariç tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurmaya başlayın.
- Hamur kıvama gelince merdaneyle açtığınız hamuru istediğiniz şekli verin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çekirdeklere batırıp tepsiye dizin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bunlar da ilginizi çekebilir:
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.