25 Nisan 2013 Perşembe

Keten Tohumlu Ay Çekirdekli Kurabiye



MALZEMELER:

* 3,5-4 su bardağı un
* Yarım su bardağı keten tohumu
* 150 gr. tereyağı
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 3 tatlı kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yumurtanın akı

ÜZERİ İÇİN: 

* Yumurtanın sarısı
* 1 su bardağı ay çekirdeği içi

HAZIRLANIŞI:

- Yumurta sarısı ve ay çekirdekleri hariç tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurmaya başlayın.

- Hamur kıvama gelince merdaneyle açtığınız hamuru istediğiniz şekli verin.

- Üzerine yumurta sarısını sürüp çekirdeklere batırıp tepsiye dizin.

- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-