26 Nisan 2013 Cuma

Ciğer Sote



MALZEMELER:

* 500 gr. kuzu ciğer
* 1 orta boy domates
* 1 kapya biberi
* 1 yeşil biber
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy domates
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* Karabiber
* Zerdeçal
* Tuz
* Kimyon
* Kekik

HAZIRLANIŞI:

- Ciğeri yıkayıp üzerindeki zarı ve sinirlerini ayıklayın. Kuşbaşı doğrayın ve tekrardan yıkayıp süzgeçte kanının ve suyunun akmasını sağlayın. Aslında ciğerin yumuşak pişmesi için kuş başı yaptıktan sonra yıkanmaması gerekiyormuş ama ben azıcık sudan geçirdim yine de gayet lezzetli ve yumuşak oldu. Tercih sizin yani :) 

- Tencereye yağları koyun. Son olarak mutfak peçetesiyle de suyunu çektirdiğiniz ciğerleri unlayıp tencereye ekleyin ve karıştırın. Ciğerlerin rengi tamamen değişince üzerine küp küp doğranmış soğanı ,sarımsağı ve biberleri de ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra domatesleri ve baharatları da ekleyip az daha karıştırarak çok az su ilave edin. Ocağı kısın ve pişmeye bırakın.

- Yemeğiniz pişince üzerine kıyılmış maydanoz ve yanında sumaklı soğanla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-