26 Nisan 2013 Cuma

Helle Çorbası



İsmini ilk kez duyduğum bir çorba. Biraz araştırdım ve Amasya yöremize ait bir çorba olduğunu öğrendim. Sıkı bir Ebru Şallı takipçisiyim ve bu tarifi ondan öğrenip hemen denemek istedim...Sadece tereyağı ekleyerek küçük bir değişiklik yaptım. Sonuç nefis :) Bence hem farklı hem de çok leziz bir çorba oldu. İsminin farklı olduğuna bakmayın yapımı gerçekten çok kolay. Şimdi size tarifi veriyorum...

MALZEMELER:

* 2 yemek kaşığı dolusu un
* 4 yemek kaşığı pirinç (Dilediğiniz çeşit olabilir. Ben baldo pirinç kullandım.)
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 150 gr. hellim peyniri
* 1 yemek kaşığı salça
* Karabiber 
* Tuz
* Kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI:

- Hellim peynirlerini suda 1 gece bekletin ki tuzu gitsin. Eğer bekletmezseniz de çorbanıza tuz ilave etmeyebilirsiniz.

- Pirinçleri tencerede haşlayın. 

- Unu bir kaseye alın ve üzerine soğuk su ekleyip telle iyice çırpın ve bu karışımı haşlanmış pirinçlerin üzerine çırparak ekleyin. Ardından küp küp dilimlenmiş peynirleri de ekleyin.

- Tavaya yağları ve salçayı dilerseniz kırmızı pul biberi de ekleyip kavurun.

- Tencere kaynamaya başladıktan bir iki dakika sonra tavadaki salçalı yağı da üzerine ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Çorbanız hazır bile:) afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-