23 Ağustos 2013 Cuma

Hindistan Cevizli Kurabiye



Eşimin bana nişanlıyken yaptığın o hindistan cevizli kurabiyelerinden yapar mısın demesi üzerine bir kaç yıl sonrasında tekrardan yaptım bu kurabiyeleri ama bi kaç farkla :) Artık margarini hayatıma sokmuyorum onun yerine tereyağı, beyaz unun yerineyse tam buğday unu kullanıyorum. Bazen beyaz un ve tam buğday ununu karıştırdığım da oluyor. Aslında karıştırmak daha güzel oluyor. Tercih sizin :) Bu tariften 40 adet kurabiye çıkıyor...

MALZEMELER:

*1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1,5 su bardağı hindistan cevizi
* 5-6 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

* Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI:

- Eritilmiş tereyağını, sıvıyağı, yumurtanın sarısını, pudra şekerini karıştırınız.

- Üzerine unu, kabartma tozunu, vanilyayı, hindistan cevizini de ekleyip yoğurun.

- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırın.

- Şekil verdiğiniz hamuru önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin.

- 175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dakika üzeri pembeleşene dek pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-