26 Haziran 2013 Çarşamba

Pesto Soslu Makarna



Pesto sos; dünyaca ünlü İtalyan mutfağına ait bir lezzettir. Pesto sosun orjinal tarifini vereceğim fakat siz fesleğen yerine, ıspanak yada roka yapraklarını; çam fıstığı yerine, ceviz yada Antep fıstığı, parmesan peyniri yerine; Kars gravyeri yada eski kaşar tercih edebilirsiniz. Pesto sosunuzu makarna dışında salatalarda, pizzanın üzerinde, sandviçlerde, ekmeğin üzerine sürüp fırınlayarak, sebze yemeklerinize hatta et yemeklerinde bile kullanabilirsiniz. Sosunuzu hazırladıktan sonra bir kavanoza koyup buzdolabında bir ay kadar muhafaza edebilirsiniz. Yalnız kullanacağınızda kavanozu şöyle bir karıştırırsanız daha iyi olur çünkü zeytin yağı biraz yüzeye çıkıyor :) Bu lezzeti o kadar çok seviyorum ki hem çok leziz hem de yedikten sonra harika bir ferahlık hissi veriyor :) Galiba fesleğenden olsa gerek...


MALZEMELER:

* 1 büyük kase dolusu taze fesleğen
* 4 diş sarımsak
* 1 çay bardağı zeytin yağı
* Yarım çay bardağı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
* 100 gram parmesan peyniri
* Tuz
* 500 gram makarna

HAZIRLANIŞI:

- Mutfak robotunuza önce peyniri koyup iyice çekin ve üzerine sarımsakları ve fıstıkları ekleyip tekrar çekin.

- Üzerine fesleğenleri, zeytin yağını tuzu ekleyip tekrar çekin. Zeytin yağının sızma olması lezzet açısından önemli. Sosun püf noktalarından biri de fesleğenlerinizin kuru olması. Yıkadıktan sonra mutlaka kurutun.

- Haşlamış olduğunuz makarnaya bu sosu direkt koyup karıştırın. Bir porsiyonluk makarnanız için bir yemek kaşığı koymanız yeterli olacaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-