26 Haziran 2013 Çarşamba

Böğürtlen Soslu Puding



Sütlü tatlı severler için güzel bir tarif. Ben sos olarak böğürtleni tercih ettim. Hafif mayhoş tadı beni çok cezbetti açıkçası :) Hele ki içindeki minik çıtır çıtır çekirdekleri :) Ama dilerseniz siz böğürtlen yerine aklınıza gelen tüm kırmızı küçük meyvelerden yapabilirsiniz. Belki çilek belki frambuaz...Tercih sizin.

MALZEMELER:

* 1 litre süt
* 7 yemek kaşığı irmik
* 7 yemek kaşığı şeker
* 1 paket vanilya

SOSU İÇİN MALZEMELER:

* Yarım kilo böğürtlen
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 küçük fincan su

HAZIRLANIŞI:

- Tencereye sütü, irmiği, şekeri alıp kaynayıncaya kadar telle karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp beş dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alır almaz vanilyayı da ekleyip az daha karıştırıyoruz. Yani vanilyayı da pudingle pişirmiyoruz. Çünkü sonradan attığımızda kokusu çok daha net hissedilip çok daha hoş kokacaktır.

- Puding olduktan sonra servis edeceğiniz kaselere boşaltın fakat bir iki parmak kadar eksik olsun. Boşalttıktan sonra bir kenara koyup onlar soğurken sosu hazırlayalım.

- Böğürtlenlerinizi robottan çekin. Tencereye alın ve üzerine nişasta, şeker ve suyu ilave edip karıştırmaya başlayın. Kaynayınca altını kısın ve beş dakika daha çırparak pişirdikten sonra ocaktan alın.

- Oda sıcaklığına gelen pudinglerin üzerine böğürtlen sosunu da dökün. Ilıyan puding kaselerinizi buzdolabına soğumaya bırakın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-