Çekirdeksiz kuru üzüm yerine kuş üzümü de kullanabilirsiniz...
MALZEMELER:
* 2 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
* 1 soğan
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI:
- Tencerede yağları koyup eritin ve üzerine soğanı ekleyip kavurun.
- Daha sonra nohudu, yıkanmış pirinçleri ve üzümleri ekleyip biraz daha kavurun ve en son üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi orta seviyeye düşürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.