MALZEMELER:
* 150 gr. tereyağı
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 1,5 su bardağı un
* 4 su bardağı mısır gevreği
HAZIRLANIŞI:
- Tereyağını oda ısısında yumuşatın ve şekerle birlikte çırpın. Yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kuru üzümü, unu ve mısır gevreklerini ekleyip tekrar karıştırın.
- Tepsinizi yağlayıp yada fırın kağıdı koyup yemek kaşığı yardımıyla tepsinize karışımı alarak tepsinize dizin.
- Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ılıyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.