4 Temmuz 2013 Perşembe

Mısır Gevrekli Kurabiye



MALZEMELER:

* 150 gr. tereyağı
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 1,5 su bardağı un
* 4 su bardağı mısır gevreği

HAZIRLANIŞI:

- Tereyağını oda ısısında yumuşatın ve şekerle birlikte çırpın. Yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edin.

- Kuru üzümü, unu ve mısır gevreklerini ekleyip tekrar karıştırın.

- Tepsinizi yağlayıp yada fırın kağıdı koyup yemek kaşığı yardımıyla tepsinize karışımı alarak tepsinize dizin.

- Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.

- Fırından çıkardıktan sonra ılıyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-