MALZEMELER:
* 250 gr. boncuk makarna
* Yarım demet dereotu
* 5-6 adet kornişon turşu
* 3 yemek kaşığı bezelye
* 3 yemek kaşığı mısır
* 1 küçük havuç
* 1 kase yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Makarnayı haşlayıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Sarımsakları ezin, dere otlarını incecik doğrayın, kornişonları küp küp doğrayın, havucu rendeleyin ve yoğurdun içine ekleyin. Mısırları ve bezelyeleri de ekleyin. Mısır ve bezelyeler dilerseniz konserve olabilir ama ben tercih etmiyorum onun yerine taze yada dondurulmuş olabilir. Ben dondurulmuşları direk içine ekledim, haşlamadım. Zaten yumuşaklar :)
- En son zeytin yağını tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.