9 Temmuz 2013 Salı

Otlu Çörek



MALZEMELER:

* 1 su bardağı yoğurt
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 100 gr. beyaz peynir
* 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* Aldığı kadar un
* Çörek otu

HAZIRLANIŞI:

- Beyaz peyniri ufalayın, dereotu ve maydanozları ince ince doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın. En son unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş yoğurun hamura şekil verecek kıvama gelene dek un ekleyin.

- Elinizde beze yapar gibi şekil verip yağlı tepsiye dizip üzerilerine çörek otu serpin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerileri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-