10 Temmuz 2013 Çarşamba

İrmik Helvası



MALZEMELER:

* 3 su bardağı irmik
* 3 su bardağı süt
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 4 yemek kaşığı tereyağı
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 4 yemek kaşığı şam fıstığı

HAZIRLANIŞI:

- Tencerede tereyağını erittikten sonra sıvı yağı ve fıstıkları ekleyip hafif kavurun.

- Üzerine irmikleri ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte rengi dönene dek kavurun.

- İrmikleri kavurduğunuz sırada sütü, suyu bir tencereye alıp şekeri içinde eritin. Arada karıştırın tencere dibinde şeker taneleri yok olunca altını kapatın. Yani şerbet gibi uzun uzun karıştırmanıza gerek yok. Şeker erisin yeterli. Kavrulan irmiklerin üzerine bu karışımı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. İrmik karışımı çektiğinde altını kısın, biraz daha karıştırın. Tamamen çektikten sonra da ocaktan alın ve kapağı kapatıp demlenmeye bırakın. 

- Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-