Eğer kışlık reçel hazırlamayacaksanız bu ölçüler tam size göre. Eğer kışlık reçel istiyorsanız da şeker miktarını artırıp biraz daha fazla kaynatmanız gerekecek. Açıkçası ben yazlık olanını tercih ediyorum çünkü şeker miktarı daha az ve böylelikle daha lezzetli oluyor. Reçel yaparken mutlaka tahta kaşık kullanın ve üzerinde köpük biriktikçe alın. Reçelinizin parlak olması için de bir miktar limon tuzu veya tereyağı kullanın.
MALZEMELER:
* 1 kilo çilek
* 2 su bardağı şeker
* 1 limon
HAZIRLANIŞI:
- Çilekleri yıkayın ve yapraklarını ayıklayın. Çileklerin büyüklüğüne göre ikiye yada dörde bölün. Eğer çilekler küçükse tüm kullanın. Hazırladığınız çilekleri bir tencereye alıp üzerine şekeri dökün ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi güne çilekler suyunu salmış olacaktır. Eğer bekletmeden direk olarak pişirmek istiyorsanız da bir miktar su ekleyip pişirin. Dikkat edin su fazla olmasın. Ama böyle geceden bekletmek daha güzel olacaktır.
- Tencerenizi ocağa alın ve tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın ve altını kısın. 20-30 dakika daha altı kısık şekilde karıştıra karıştıra pişirin ve ocaktan almanıza 5 dakika kala limon suyunu ekleyin. Üzerinde oluşan köpükleri alıp atın. Eğer parlaklık istiyorsanız 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin.
- Reçelin olduğunu anlamak için bir miktar tabağa alın ve buzdolabında beş dakika soğutun. Parmağınızla reçele çizik atın :) Eğer yavaş yavaş kapanıyorsa olmuş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.