13 Temmuz 2013 Cumartesi

Soğuk Yaz Çorbası (Ayran Aşı Çorbası)



Bu sıcak ramazan ayında iftar sofranızda tüketebileceğiniz muhteşem bir çorba diye düşünüyorum. Serin serin :) Ben buğdaylı ve mercimekli yaptım. Eğer dilerseniz mercimek yerine nohut kullansanız da olur. Maydanoz kullandım eğer dilerseniz dereotu da olur. Çorbayı soğuk suyla hazırlayın. Çorba daha da soğuk olsun derseniz buz koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar...

MALZEMELER:

* 1,5 su bardağı buğday
* 1 su bardağı mercimek
* 500 gr. yoğurt
* 10 dal maydanoz (ince kıyılmış)
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 bardak su
* Tuz, kuru nane
* 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:

- Buğdayı ve mercimeği geceden ıslatın ve ertesi gün haşlayın.

- Yoğurdu suyla karıştırın. Koyu kıvamlı bir ayran olacak.

- Koyu kıvamlı ayranın içine tüm malzemeleri karıştırın. Buğday ve mercimek haşlandıktan sonra soğuması gerekiyor. Sıcak olmasın. Gerekirse çorbaya buz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-