23 Temmuz 2013 Salı
Pancarlı Bulgur Pilavı
MALZEMELER:
* 2 su bardağı bulgur
* 4 adet kırmızı pancar
* 1,5 su bardağı pancar suyu
* 1,5 subardağı su
* 1 küçük soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı zeytin yağı
* Karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI:
- Pancarları haşlayıp suyunu ayırın ve pancarları rendeleyin.
- Tencerede soğanı yağda hafif kavurup bulgurları ilave edin. Dilerseniz bulgur yerine baldo pirinç de olur.
- Pancar suyunu da ilave edip sarımsakları tüm atın.
- Bulgur suyunu çekmesine yakın pancar rendesini de ekleyin karıştırın. Pancarları haşlamayıp direk rendeleyip de tencereye ekleyebilirsiniz. Çok sert olduğu için belki rendelemekte zorlanırsanız diye hafif haşlayın. Haşlamayacaksanız rendeyi beklemeden ekleyin tencereye.
- Pişince istediğiniz şekilde servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bunlar da ilginizi çekebilir:
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.