Malzemeler:
1 adet yumurta
2 adet olgun muz
yarım su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1er tatlı kaşığı kabartma tozu ve karbonat
arzuya göre yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
vanilya
1 adet yumurta
2 adet olgun muz
yarım su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1er tatlı kaşığı kabartma tozu ve karbonat
arzuya göre yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
vanilya
Yapılışı:
- Büyük bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, vanilyayı birlikte eleyin.
- İri kıyılmış ceviz veya fındık ile karıştırın.
- Orta boy başka bir kabın içinde muzları çatalla olabildiğince ezin.
- Yumurta, sıvıyağ, süt ve şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın.
- Elediğiniz unlu karışımın ortasını açıp sıvı malzemeyi içine dökün.
- Yavaş hareketlerle çok fazla karıştırmadan un ıslanarak birleşek hale gelene kadar karıştırıp bırakın. (Muffin tariflerinde çok fazla karıştırmak kekininizin yapısını bozar)
- Katı yağla yağlanıp unlanmış 12lik muffin kalıbınıza paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 170C dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa alıp 10 dakika tezgahta ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.