30 Ekim 2012 Salı

Portakallı Kurabiye



Hoş kokulu bir kurabiye...


MALZEMELER:

* 1 büyük portakal
* 7 yemek kaşığı şeker
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

- Portakalın kabuğundaki sarı kısmını rendeleyin (kurabiyenin acı olmaması için beyaz kısımları rendelemeyin)

- Portakalın suyunu sıkın ve bunun içine karbonatı ekleyip karıştırın. Bu sırada kabaracaktır. Bu karışımı şekerin üzerine dökün.

- Daha sonra sırasıyla sıvı yağı, rendelenmiş kabukları, ve unu ekleyin.

- Şekil verilecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizin.

- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirdikten sonra kurabiyeleriniz servise hazırdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-