MALZEMELER:
* 2 yumurta sarısı
* 1 çay b. pudra şekeri
* Yarım çay b. sıvı yağ,
* 2 yemek k. tereyağı
* 1 tatlı k. tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
* 2 yemek k. pudra şekeri
* 1 tatlı k. tarçın
HAZIRLANIŞI:
- Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını diğer malzemelerle karıştırıp hamur şekil alacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak tepsiye dizin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyeler soğumadan pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerine eleyin.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak tepsiye dizin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyeler soğumadan pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerine eleyin.
NOT: Kurabiyeler fırındayken çok sertleşmemeli, hafif yumuşak olmalı. Çıkardıktan bir süre sonra normale dönecektir.
Denedim güzel oldu Emeğiniz için Teşekkür ederim.
YanıtlaSil