23 Aralık 2012 Pazar

Tava Böreği




MALZEMELER:

* 3 adet yufka
* 1 çay kaşığı sirke
* Yarım su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tereyağı

İÇ MALZEMELERİ:

* Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 su bardağı tulum peyniri
* Yarım demet maydanoz

ÜZERİ İÇİN:

* Çörek otu
* Susam

HAZIRLANIŞI:

- Tavada tere yağını eritip tavaya çörek otunu serpin.

- Tavadaki yağı biraz soğutun. (çünkü sıcak tavaya koyulan yufka sertleşiyor.) Hafif soğuyan tavaya tüm yufkayı ortalı serin. Yufkanın kenarları hafif tavadan taşacak.

- Geri kalan 2 yufkayı gelişi güzel parçalayın.

- Gelişi güzel parçaladığınız yufkaların yarısını tavaya döşeyin. Döşeme esnasında sıvıyağlı, sütlü, yumurtalı, sirkeli karışımı bir fırça yardımıyla her bir katın arasına fırça yardımıyla sürün.

- Yufkaların yarısını döşedikten sonra karıştırdığınız iç malzemeleri serpin.

- Geriye kalan yufkalarınızı da aynı şekilde döşeyin.

- En son tavanın kenarlarına çıkan yufkaları da karışımla ıslatıp kapatın.

- Ocak en kısık ateşteyken böreğin altına arada bakarak kızarınca diğer yüzünü çevirip aynen kızartın.

- Diğer yüzünü çevirdiğinizde de biraz yağlayın tavayı. Böreğin yanmaması için mutlaka altı kısık olsun.

NOT: Bu malzemeler orta boy bir tava içindir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-