* 3 adet yufka
* 1 çay kaşığı sirke
* Yarım su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
İÇ MALZEMELERİ:
* Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 su bardağı tulum peyniri
* Yarım demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
* Çörek otu
* Susam
HAZIRLANIŞI:
- Tavada tere yağını eritip tavaya çörek otunu serpin.
- Tavadaki yağı biraz soğutun. (çünkü sıcak tavaya koyulan yufka sertleşiyor.) Hafif soğuyan tavaya tüm yufkayı ortalı serin. Yufkanın kenarları hafif tavadan taşacak.
- Geri kalan 2 yufkayı gelişi güzel parçalayın.
- Gelişi güzel parçaladığınız yufkaların yarısını tavaya döşeyin. Döşeme esnasında sıvıyağlı, sütlü, yumurtalı, sirkeli karışımı bir fırça yardımıyla her bir katın arasına fırça yardımıyla sürün.
- Yufkaların yarısını döşedikten sonra karıştırdığınız iç malzemeleri serpin.
- Geriye kalan yufkalarınızı da aynı şekilde döşeyin.
- En son tavanın kenarlarına çıkan yufkaları da karışımla ıslatıp kapatın.
- Ocak en kısık ateşteyken böreğin altına arada bakarak kızarınca diğer yüzünü çevirip aynen kızartın.
- Diğer yüzünü çevirdiğinizde de biraz yağlayın tavayı. Böreğin yanmaması için mutlaka altı kısık olsun.
NOT: Bu malzemeler orta boy bir tava içindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.