23 Aralık 2012 Pazar

Tarçınlı Kurabiye




MALZEMELER:

* 2 yumurta sarısı
* 1 çay b. pudra şekeri
* Yarım çay b. sıvı yağ,
* 2 yemek k. tereyağı
* 1 tatlı k. tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN:

* 2 yemek k. pudra şekeri
* 1 tatlı k. tarçın


HAZIRLANIŞI:


- Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını diğer malzemelerle karıştırıp hamur şekil alacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.

- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak tepsiye dizin.

- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.

- Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyeler soğumadan pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerine eleyin.

NOT: Kurabiyeler fırındayken çok sertleşmemeli, hafif yumuşak olmalı. Çıkardıktan bir süre sonra normale dönecektir.

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-