Hakikaten saray kurabiyesi :) Yumuşak kıvamının yanı sıra içindeki üzüm ve kayısı parçaları sizi sizden alacak...
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 7 adet kuru kayısı
* 2 yemek kaşığı kuru üzüm
* 1 portakalın suyu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
- Kayısıları küçük küçük doğrayın. Üzümleri yıkayın.
- Portakal suyuna karbonatı koyup kabarmasını sağladıktan sonra tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
- Hamur şekil verilecek kıvama gelinceye dek un ekleyin ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval, hafif yassı şekiller verin.
- Isıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.