26 Şubat 2013 Salı

Saray Kurabiyesi





Hakikaten saray kurabiyesi :) Yumuşak kıvamının yanı sıra içindeki üzüm ve kayısı parçaları sizi sizden alacak...


MALZEMELER: 

* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 7 adet kuru kayısı
* 2 yemek kaşığı kuru üzüm
* 1 portakalın suyu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:

- Kayısıları küçük küçük doğrayın. Üzümleri yıkayın.

- Portakal suyuna karbonatı koyup kabarmasını sağladıktan sonra tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.

- Hamur şekil verilecek  kıvama gelinceye dek un ekleyin ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval, hafif yassı şekiller verin.

- Isıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-