* 2 yumurta
* 1 su bardağı irmik
* 1,5 su bardağı yoğurt
* 1,5 su bardağı un
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 portakal kabuğu rendesi
ŞERBETİ İÇİN:
* 1 su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı su
* 1,5 su bardağı şeker
* 3-4 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle şerbetini hazırlayınız ki hamurunuz fırında pişerken şerbet soğusun. Revanideki püf nokta şerbetin soğuk kekin sıcak olmasıdır.
- Şerbeti hazırlamak için bir tencereye suyu ve şekeri koyup telle kaynayıncaya kadar sürekli karıştın. Şekerlenmemesi için bunu yapmanız mühim.
- Kaynamaya başlayan şerbetin altını orta ateşe ayarlayın. Yine ara ara karıştırarak 15 dakika kadar daha pişirin.
- Ocaktan indirmenize 5 dakika kala 3-4 damla limon damlatın. Ocaktan aldığınız şerbet oda sıcaklığına gelince portakal suyunu da ekleyip karıştırın.
-Hamur için yumurtaları şekerle çırpıp üzerine diğer malzemeleri de ekleyin. Bir tel yardımıyla tüm malzemeleri karıştırın.
- Oluşan karışımı dikdörtgen borcama dökünüz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
- Olacağından biraz daha fazla kızarsın çünkü şerbeti dökünce kekin rengi hafif açılacaktır.
- Şerbeti hazırlamak için bir tencereye suyu ve şekeri koyup telle kaynayıncaya kadar sürekli karıştın. Şekerlenmemesi için bunu yapmanız mühim.
- Kaynamaya başlayan şerbetin altını orta ateşe ayarlayın. Yine ara ara karıştırarak 15 dakika kadar daha pişirin.
- Ocaktan indirmenize 5 dakika kala 3-4 damla limon damlatın. Ocaktan aldığınız şerbet oda sıcaklığına gelince portakal suyunu da ekleyip karıştırın.
-Hamur için yumurtaları şekerle çırpıp üzerine diğer malzemeleri de ekleyin. Bir tel yardımıyla tüm malzemeleri karıştırın.
- Oluşan karışımı dikdörtgen borcama dökünüz ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
- Olacağından biraz daha fazla kızarsın çünkü şerbeti dökünce kekin rengi hafif açılacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.