28 Mart 2013 Perşembe

Dere Otlu Poğaçalar



Bu poğaçamızda içini ayrı yapmak yerine hamura karıştırıyoruz :) Çeşitli şekillerde yapmak istedim bu poğaçayı. Saç örgüsü, bardakla kesme, bükme, büküp yuvarlamak gibi şekiller verdim...

MALZEMELER:

* 1 su bardağı süt
* 100 gr. eritilmiş tereyağı
* 1 yumurta
* 1 paket yaş maya veya kuru maya
* 3,5 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 kase ezilmiş beyaz peynir
* İnce doğranmış 4-5 dal dereotu

ÜZERİNE:

* 1 yumurta sarısı
* Çörek otu

HAZIRLANIŞI:

- Unu hamur kabına alın tuz ve şekerle kullanacaksanız kuru mayayı da ekleyip harmanlayın.

- Ortasını havuz gibi açıp tavada eritilmiş tereyağını, yumurtayı sütü ve kullanacaksanız yaş mayayı (sütün içinde ezerek) koyun. Ortadaki malzemeleri elinizle karıştırın. Kenarlardan unu alarak yavaş yavaş alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Ezilmiş tereyağı ve dereotunu ekleyip iyice yoğurun. Un az geldiyse biraz daha ekleyebilirsiniz. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

- Hamurunuza istediğiniz şekilleri verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun ve üzerilerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpin.

- Isıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana dek pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-