3 Nisan 2013 Çarşamba

Baharatlı Misket Çorbası




MALZEMELER:

    * 1 su bardağı ince bulgur
    * 1 su bardağı haşlanmış nohut
    * 1 kase ıspanak
    * 1 dolmalık sarı, kırmızı veya yeşil biber (ben hepsinden yaptım)
    * 1 çay bardağı un
    * 1 soğan
    * 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
      * 1 tatlı kaşığı domates salçası
    * 1 çorba kaşığı biber salçası
      * 1 tatlı kaşığı un
    * 6 su bardağı su
    * Tuz
    * Kimyon
    * Karabiber
    * Kuru nane
    * Kırmızı toz biber



HAZIRLANIŞI:

- Soğanı temizleyip kıyın. Dolmalık biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın.

- Bulguru derin bir kaba alın. Üzerini örtecek şekilde sıcak su ilave edin. 

- Bulgur iyice kabarınca yoğurun. Elenmiş unu ilave edip pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. 

- Tuzunu ekleyip tatlandırın. Hamurdan nohuttan biraz daha büyük yuvarlaklar hazırlayın.

- Suyu tencerede kaynatın. Ispanak kökü, biber, nohut ve misket şeklinde hazırladığınız hamurları ilave edip bir iki taşım kaynatın.

- Ayrı bir tavada soğanı yağda kavurun. Baharatı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp sosu tencerenin içine ilave edin. 

- Bir taşım daha kaynatın. Çorbayı sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-