MALZEMELER:
- * 1 su bardağı ince bulgur
- * 1 su bardağı haşlanmış nohut
- * 1 kase ıspanak
- * 1 dolmalık sarı, kırmızı veya yeşil biber (ben hepsinden yaptım)
- * 1 çay bardağı un
- * 1 soğan
- * 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- * 1 tatlı kaşığı domates salçası
- * 1 çorba kaşığı biber salçası
- * 1 tatlı kaşığı un
- * 6 su bardağı su
- * Tuz
- * Kimyon
- * Karabiber
- * Kuru nane
- * Kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI:
- Soğanı temizleyip kıyın. Dolmalık biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın.
- Bulguru derin bir kaba alın. Üzerini örtecek şekilde sıcak su ilave edin.
- Bulgur iyice kabarınca yoğurun. Elenmiş unu ilave edip pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
- Tuzunu ekleyip tatlandırın. Hamurdan nohuttan biraz daha büyük yuvarlaklar hazırlayın.
- Suyu tencerede kaynatın. Ispanak kökü, biber, nohut ve misket şeklinde hazırladığınız hamurları ilave edip bir iki taşım kaynatın.
- Ayrı bir tavada soğanı yağda kavurun. Baharatı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp sosu tencerenin içine ilave edin.
- Bir taşım daha kaynatın. Çorbayı sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.