7 Nisan 2013 Pazar

Ispanaklı Tavuk Sarma




MALZEMELER:

* 200 gr ıspanak yaprağı
* 2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
* 1 çorba kaşığı zeytin yağı
* 3 dal taze soğan (ben kurutulmuş frank soğanı yaptım)
* 1 diş kıyılmış sarımsak
* Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz, karabiber, pul biber

TAVUK MARİNE İÇİN:

* 3-4 çorba kaşığı zeytin yağı
* 1 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı kekik
* 2-3 çorba kaşığı yoğurt suyu
* 1 tatlı kaşığı salça* Tuz pul biber

HAZIRLANIŞI:

- Öncelikle tavuk göğsünden fileto çıkarın ve dövün.

- Marine etmek için gerekli malzemeleri ekleyin ve bu sosun içinde tavuk göğsünü en az 1 saat bekletin.

- Ispanak yapraklarını irice doğrayın. Zeytin yağında kavurun.

- Kıyılmış taze soğan, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ilave edip 1-2 dakika soteleyin.

- Kaşar peynirini de ekleyip karıştırın.

- Tavukların arasına ıspanaklı harçtan koyarak rulo yapın.

- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-