16 Nisan 2013 Salı

Patatesli Pide Poğaça



Bu poğaçanın hamurunun mayalanmasını beklemeden yapabileceğiniz bir tarif. Tabiki mayalı poğaçaların yerini tutmaz ama lezzeti güzel bir poğaça oldu. Bence denemelisiniz :) 



MALZEMELER:

* 125 gr. tereyağı (dilerseniz margarin de kullanılabilir.)
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* Yarım çay bardağı zeytin yağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yarım paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un

İÇ MALZEMELER:

* 4 adet orta boy haşlanmış patates
* 1 adet orta boy soğan
* 1 tatlı kaşığı salça
* Karabiber
* Kimyon
* Tuz 
* 3 çorba kaşığı zeytin yağı

ÜZERİNE:

* 1 yumurta sarısı
* Susam

HAZIRLANIŞI:

- Patatesleri püre haline getirin.

- Tavaya yağı koyup soğanları kavurun ve üzerine salçayı da ekleyip 1 dakika daha kavurun. Patates püresini  baharatları da ekleyip 5-6 dakika daha orta ateşte kavurun. Soğumaya bırakın.

- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Sonra kabartma tozu ve unu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Unun miktarını vermedim ama siz azar azar ekleyerek kıvamını tutturun. Ben yaklaşık 3 su bardağı un kullandım. Küçük su bardağı  yani 200 ml. olan.

- Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Ortasına içi koyup uçlarını birleştirip hafif üzerini örterek pide şekli verin.

- Üzerine yumurtayı sürüp susam serpin. 180 derecede pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-