Bu poğaçanın hamurunun mayalanmasını beklemeden yapabileceğiniz bir tarif. Tabiki mayalı poğaçaların yerini tutmaz ama lezzeti güzel bir poğaça oldu. Bence denemelisiniz :)
MALZEMELER:
* 125 gr. tereyağı (dilerseniz margarin de kullanılabilir.)
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* Yarım çay bardağı zeytin yağı
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yarım paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
İÇ MALZEMELER:
* 4 adet orta boy haşlanmış patates
* 1 adet orta boy soğan
* 1 tatlı kaşığı salça
* Karabiber
* Kimyon
* Tuz
* 3 çorba kaşığı zeytin yağı
ÜZERİNE:
* 1 yumurta sarısı
* Susam
HAZIRLANIŞI:
- Patatesleri püre haline getirin.
- Tavaya yağı koyup soğanları kavurun ve üzerine salçayı da ekleyip 1 dakika daha kavurun. Patates püresini baharatları da ekleyip 5-6 dakika daha orta ateşte kavurun. Soğumaya bırakın.
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Sonra kabartma tozu ve unu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Unun miktarını vermedim ama siz azar azar ekleyerek kıvamını tutturun. Ben yaklaşık 3 su bardağı un kullandım. Küçük su bardağı yani 200 ml. olan.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Ortasına içi koyup uçlarını birleştirip hafif üzerini örterek pide şekli verin.
- Üzerine yumurtayı sürüp susam serpin. 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.