16 Nisan 2013 Salı

Bal Kabağı Muhallebisi



Oldukça hafif bir tatlı. Bence hem bizlerin yiyebileceği hem de bebekleriniz için yapabileceğiniz lezzetli bir tarif ...


MALZEMELER:

* Yarım kilo bal kabağı
* Yarım su bardağı şeker
* 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

SÜSLEMEK İÇİN:

* Hindistan cevizi, antep fıstığı ,dövülmüş ceviz (bunlardan dilediğinizle süsleyebilirsiniz.)

HAZIRLANIŞI:

- Bal kabağını haşlayıp püre yapın.

- Tencereye bütün malzemeleri koyup bir telle muhallebiniz kıvama gelene kadar  karıştırın.

- Daha sonra kaselere boşaltıp süsleyin. Oda sıcaklığına gelen muhallebileri buzdolabında soğutup servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-