Oldukça hafif bir tatlı. Bence hem bizlerin yiyebileceği hem de bebekleriniz için yapabileceğiniz lezzetli bir tarif ...
MALZEMELER:
* Yarım kilo bal kabağı
* Yarım su bardağı şeker
* 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
SÜSLEMEK İÇİN:
* Hindistan cevizi, antep fıstığı ,dövülmüş ceviz (bunlardan dilediğinizle süsleyebilirsiniz.)
HAZIRLANIŞI:
- Bal kabağını haşlayıp püre yapın.
- Tencereye bütün malzemeleri koyup bir telle muhallebiniz kıvama gelene kadar karıştırın.
- Daha sonra kaselere boşaltıp süsleyin. Oda sıcaklığına gelen muhallebileri buzdolabında soğutup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.