Antep yöremize ait muhteşem bir lezzet...
MALZEMELER:
* 30 adet kurutulmuş patlıcan
* 300 gr. dana, kuzu karışık orta yağlı kıyma
* 1 su bardağı pirinç
* Yarımdan biraz fazla su bardağı ince bulgur
* 4 orta boy ince doğranmış kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 diş ezilmiş sarımsak
* Dilediğiniz baharatlar
* Yarım su bardağı zeytin yağı
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
* Üzerine dökmek için 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları hafif yumuşayana dek kaynar suda bekletin.
- Tüm malzemeleri karıştırıp harmalayın.
- Bu malzemelerle yumuşamış patlıcanları doldurun. Çok tıka basa doldurmayın çünkü pirinç ve bulgurlar şişecek.
- Tencereye dizmiş olduğunuz patlıcanların üzerine salçalı su karışımını patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün. Dilerseniz üzerine biraz daha zeytin yağı gezdirebilirsiniz.
- Suyunuz patlıcanların üzerini hafif geçecek. Çok fazla su dökmeyin gerekirse sonradan biraz ekleyebilirsiniz.
- Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.