16 Nisan 2013 Salı

Kuru Patlıcan Dolması



Antep yöremize ait muhteşem bir lezzet...




MALZEMELER:

* 30 adet kurutulmuş patlıcan
* 300 gr. dana, kuzu karışık orta yağlı kıyma
* 1 su bardağı pirinç
* Yarımdan biraz fazla su bardağı ince bulgur
* 4 orta boy ince doğranmış kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 diş ezilmiş sarımsak
* Dilediğiniz baharatlar
* Yarım su bardağı zeytin yağı
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
* Üzerine dökmek için 1 yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

- Patlıcanları hafif yumuşayana dek kaynar suda bekletin.

- Tüm malzemeleri karıştırıp harmalayın.

- Bu malzemelerle yumuşamış patlıcanları doldurun. Çok tıka basa doldurmayın çünkü pirinç ve bulgurlar şişecek.

- Tencereye dizmiş olduğunuz patlıcanların üzerine salçalı su karışımını patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün. Dilerseniz üzerine biraz daha zeytin yağı gezdirebilirsiniz.

- Suyunuz patlıcanların üzerini hafif geçecek. Çok fazla su dökmeyin gerekirse sonradan biraz ekleyebilirsiniz.     

- Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-