18 Nisan 2013 Perşembe

Napoliten Soslu Makarna




MALZEMELER:

* 500 gr. kalem makarna (ben burgu makarna kullandım)
* 1 kuru soğan 
* 1 havuç
* 2 domates
* 2 diş sarımsak
* 1 kahve fincanı su
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Karabiber
* Tuz
* 5-6 dal taze fesleğen (yada kuru nane veye kekik)

HAZIRLANIŞI:

- Makarnaları haşlayın

- Tavaya sıvı yağı dökün. Doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı orta ateşte kavurun.

- Rendelenmiş havuçları tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine salçayı, unu, şekeri ve 1 kahve fincanı suyu da ekleyip karıştırın.

- Robotta çekilen domatesleri de tavaya ekleyip üzerine karabiber, tuz ve fesleğen yapraklarını da ekleyip bir  süre daha kavurmaya devam edin.

- Sosunuz hazır olunca haşlanmış makarnayla karıştırıp servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-