MALZEMELER:
* 500 gr. kalem makarna (ben burgu makarna kullandım)
* 1 kuru soğan
* 1 havuç
* 2 domates
* 2 diş sarımsak
* 1 kahve fincanı su
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Karabiber
* Tuz
* 5-6 dal taze fesleğen (yada kuru nane veye kekik)
HAZIRLANIŞI:
- Makarnaları haşlayın
- Tavaya sıvı yağı dökün. Doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı orta ateşte kavurun.
- Rendelenmiş havuçları tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine salçayı, unu, şekeri ve 1 kahve fincanı suyu da ekleyip karıştırın.
- Robotta çekilen domatesleri de tavaya ekleyip üzerine karabiber, tuz ve fesleğen yapraklarını da ekleyip bir süre daha kavurmaya devam edin.
- Sosunuz hazır olunca haşlanmış makarnayla karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.