18 Nisan 2013 Perşembe

Kabaklı Patlıcanlı Pizza




HAMUR MALZEMELERİ:

* 3 veya 3.5 su bardağı un
* 1 su bardağı ılık su
* 2 tatlı kaşığı instant maya
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı zeytin yağı

SOS MALZEMELERİ:

* 1 adet orta boy domates
* Yarım su bardağı zeytin yağı
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı fesleğen ya da nane

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:

* 1 adet kabak
* 1 adet patlıcan
* 2 top mozarella peyniri (ya da 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ya da dil peyniri)

HAZIRLANIŞI:

- Un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Su ve zeytin yağını koyun ve hamuru yoğurun. Hamur yumuşak olmalı, ele yapışmamalı. Hamur cıvık olduysa kalan yarım bardak unu da ekleyin. Hamuru örterek bir yerde mayalanmaya bırakın.

- Sos malzemelerinin hepsini robota koyup çalıştırın ve püre haline getirin (sosunuz hazır).

- Kabakların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Patlıcanları alaca soyun ve dilimleyin. Izgarada ya da tavada çok az yağ dökerek her iki tarafını pişirin. Maksat kabaklar ve patlıcanlar biraz yumuşamalı.

- Hamuru açıp sosu sürün. Peynirleri serpiştirip patlıcanları ve kabakları dizin. 190 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırının tabanına yakın bir yerde pişirmenizi tavsiye ederim.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-