18 Nisan 2013 Perşembe

Ispanaklı Pizza





HAMUR MALZEMELERİ:

* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı buğday unu
* Yarım paket yaş maya
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Su

SOS MALZEMELERİ:

* 1 Soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 domates
* 2 diş sarımsak
* Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
* 1 tutam fesleğen
* Tuz
* Karabiber

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:

* 200 gr. mozzerella peyniri yada kaşar peyniri
* 1 demet ıspanak
* Yarım çay bardağı mısır
* Mantar

HAZIRLANIŞI:

Soğanları doğrayıp sıvı yağda kavurun. Üzerine, doğradığımız domates ve sarımsağı, salça, fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edin. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

- Ispanakları yağda az kavurduktan sonra ocaktan alın. Karıştırma kabına unu koyup ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına mayayı, zeytin yağını döküp yoğurun. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapın.

- Hamuru mayalanması için dinlendirin. Hamuru 2 parçaya bölün. 2 tepsi olacak şekilde merdane ile hamuru açın. Hamurları hazırlamış olduğumuz sosla sosluyoruz.

- Üzerine rendelenmiş peyniri, ıspanakları, mantarları ve mısırları koyup önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında  alt raftan bir üste koyup pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-