HAMUR MALZEMELERİ:
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı buğday unu
* Yarım paket yaş maya
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Su
SOS MALZEMELERİ:
* 1 Soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2 domates
* 2 diş sarımsak
* Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
* 1 tutam fesleğen
* Tuz
* Karabiber
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:
* 200 gr. mozzerella peyniri yada kaşar peyniri
* 1 demet ıspanak
* Yarım çay bardağı mısır
* Mantar
HAZIRLANIŞI:
- Soğanları doğrayıp sıvı yağda kavurun. Üzerine, doğradığımız domates ve sarımsağı, salça, fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edin. Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Ispanakları yağda az kavurduktan sonra ocaktan alın. Karıştırma kabına unu koyup ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına mayayı, zeytin yağını döküp yoğurun. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapın.
- Hamuru mayalanması için dinlendirin. Hamuru 2 parçaya bölün. 2 tepsi olacak şekilde merdane ile hamuru açın. Hamurları hazırlamış olduğumuz sosla sosluyoruz.
- Üzerine rendelenmiş peyniri, ıspanakları, mantarları ve mısırları koyup önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında alt raftan bir üste koyup pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.