29 Nisan 2013 Pazartesi

Mahlepli Rulo Poğaça



Bu yumuşacık, mis kokulu poğaçaları denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Yumuşaklığını iki-üç gün boyunca muhafaza ediyor. Kalırsa tabiiki :)




MALZEMELER:

*1 çay bardağından az, eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta+1 yumurtanın sarısı üzeri için
* 3 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 paket instant maya
* Aldığı kadar un(yaklaşık 3-4 su bardağı)
* İç harcı için, arzu ettiğiniz yada elinizde o an ne varsa kullanabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI:

- İlk önce, sıvı malzemeyi bir yoğurma kabına alıyoruz.

- Elimizle tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra, mayayı, mahlebi, şekeri ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

- Bu karışımımıza, ununu yavaş yavaş ekleyerek, hamur tamamen toplanıp, istenilen kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.

- Yoğurduğumuz hamurumuzu, 30 dakika kadar dinlendirip eşit büyüklükte bezelere ayırıyoruz.

- Bu bezeleri merdane yardımı ile çok inceltmeden açıp, kenarlarını bıçak ile düzelttikten sonra, görselde ki gibi arzu ettiğimiz iç harcını koyup (ben lor maydanoz karışımının üzerine kaşar rendesi kullandım) rulo şeklinde sarıyoruz.

- Sardığımız hamurumuzu, 4 cm arayla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.

- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu serpiyoruz. (arzuya göre)

- Hazırladığımız poğaçalarımızı mayanlamasını beklemeden 180 derecelik fırında (fırına göre ısı 
değişebilir) pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-