Bu ölçüler köfte için gayet güzel kıvamda ve lezzette. Bence denemekte fayda var :)
MALZEMELER:
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 su bardağı ince bulgur
* 3,5 su bardağı su
* Yarım su bardağı zeytin yağı
* 1 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* Yarım demet ince kıyılmış dereotu (isteğe bağlı)
* 1 su bardağı ince kıyılmış yeşil soğan
* Tuz, karabiber, kimyon, sumak, zerdeçal, nane, kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI:
- Mercimeği 3,5 su bardağı suyla pişirin. Mercimek yumuşayıp suyunu çekmek üzere iken bulguru ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha ocakta tutup alın ve bulgurun yumuşaması için bekletin.
- Zeytin yağını tavaya alıp küp küp doğranmış kuru soğanı alıp kavurun ve altını kapatıp bulgurlu mercimekli, karışıma ekleyin.
- Tuz ve diğer baharatları da ekleyip iyice yoğurun.
- En son maydanoz ve yeşil soğanları da ekleyip karıştırıp bir süre daha yoğurun.
- Köftelere istediğiniz şekli verip limonla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.