3 Mayıs 2013 Cuma

Kabaklı Kıtır Börek



Bu böreğin dışındaki yufkalarla kıtır kıtır içi mücver tadında ama mücverden daha sağlıklı bir börek oldu. Kabak sevmeyen eşim bile bayıldı :) Bu durumda denemeye değer bir börek diye düşünüyorum :)

MALZEMELER:

* 2 adet yufka
* 2 adet rendelenmiş kabak
* Yarım demet ince kıyılmış dereotu
* 2 yemek kaşığı zeytin yağı
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar (yoksa beyaz peynir veya lor da kullanabilirsiniz)
* Karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI:

- Yufkaları şerit halinde kesin ve bir kapta karıştırın. (Aşağıdaki resimlerdeki gibi)

- Kabağı, peyniri, dereotunu, yağı, sütü, yumurtayı, karabiber ve tuzu bir kapta iyice karıştırın.

- Böreğin altı için şerit halinde kesilmiş yufkaların yarısını tepsinizin altına yayarak yerleştirin ve üzerine kabaklı harcı bolca koyup tekrar geriye kalan yufkalarla üzerini kapatın.

- Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

-