MALZEMELER:
* 200 gr tereyağı
* 2 yumurta (yumurtalardan birisinin beyazı iç malzemesi olacak)
* 1 küçük su bardağı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
* 1,5 su bardağı hindistan cevizi
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 yumurta akı
* 2 yemek kaşığı süt
ÜSTÜ İÇİN:
* 50 gr bitter çikolata
* 1 yemek kaşığı su
* 4 yemek kaşığı süt
HAZIRLANIŞI:
- Oda sıcaklığındaki tere yağını, pudra şekerini, yumurta akını, kakaoyu, elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı yoğurup yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
- Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlak olarak açıp iç malzemesinden bir tatlı kaşığı koyup kapatırız.
- Tüm kurabiyeler hazırlandıktan sonra 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiririz.
- Pişen kurabiyeler soğurken üstü için çikolatamızı suyu ve sütü karıştırıp benmari usulünde eritip kurabiyelerimizin üzerini süsleriz. Yaklaşık 20 adet kurabiye olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.