MALZEMELER:
* 3 yumurta
* Yarım su bardağından biraz fazla şeker
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş havuç
* 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
* 1 yemek kaşığı tarçın
* 1 portakal kabuğu rendesi (limon kabuğu da olur)
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtaları şekerle çırpıp üzerine sıvı yağı, sütü de ekleyip karıştırın. Süt ve yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- En son unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu unun üzerine dökmeniz daha iyi sonuç verecektir. Muffin hazırlarken karışımı çok fazla karıştırmak gerekmiyor. Unu ıslanıp homojen bir karışım olması yeterlidir. Ayrıca unu elemeniz de kabarması için bir püf nokta :)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kalıplara boşaltılmış kekinizi koyup pişmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.